Tanzania, toch onze buren

Als fotograaf had ik Tanzania al lange tijd op mijn verlanglijstje staan. In oktober 2021 werd dit ingevuld. De coronapandemie leek in het westen voldoende onder controle.

Mijn reis had een dubbel doel. Aan de ene kant lonkte de geweldige natuur. De flora en fauna zijn immers overweldigend. Aan de andere kant had het toerisme zo’n anderhalf jaar stilgelegen. Dat riep allerlei vragen bij mij op over de impact van Covid 19 en klimaatverandering, hoe gaan de Tanzanianen hier zelf mee om. Deze reis bood de kans dit zelf te zien, ervaren en bespreken met bewoners.

Kortom verdieping zou de reis een belangrijke meerwaarde geven en voelde ook als een soort van verplichting. Om de reis incl. extra wensen van mijzelf te realiseren kwam ik bij Tanzania Safari Tour (Tansato) uit.  Deze reisorganisatie heeft roots in het land zelf en is gespecialiseerd in reizen met plaats voor klantenwensen. Ze werken op non profit basis met de inzet “your trip, their future”. Voor mij was het echte contact met bewoners en de cultuur van dit schitterende land een belangrijke meerwaarde. De verdieping die ik zocht is op een heel fijne en ontspannen en tegelijk waardevolle manier ingevuld.

De reis werd een geweldige ervaring die een diepe indruk op mij heeft gemaakt. Dit heb ik verwerkt in een fotoboek “Tanzania, toch onze buren” met uiteraard mooie platen van mensen, stammen, flora en fauna maar ook impact van Covid 19 op de bevolking, alarmerende ontwikkelingen in het klimaat en het doorzicht naar duurzame oplossingen hiervoor. Al lijkt Tanzania ver weg, in klimaatverandering maar ook in de Covid 19 pandemie zijn we met ons handelen indirect aan elkaar verbonden.

Meer informatie en te bestellen via onderstaande link

Kaft met QR code met tekst link.pdf vierkant

https://www.boekenbestellen.nl/boek/tanzania-toch-onze-buren

foto’s

https://www.albertstam/tanzania